MIXING METAL

"Mixen is als puzzelen, en je ontwerpt de stukjes zelf."

"Mixen is als puzzelen, en je ontwerpt de stukjes zelf."

Goed, tijd om mezelf voor te stellen. 3 jaar geleden klonk mijn mix werk zo:

2016 Mix - Roelof Klop
00:00 / 00:00

Tja, dat klinkt niet fantastisch...

 

Op het moment dat ik dit mixte, had ik al 2 cum-laude audio engineers diploma's op zak, welke mij bijna €6.000,- (!!!) hebben gekost. Algemene audio kennis was er genoeg, maar ik miste gespecialiseerde kennis gericht op metal, en ik miste een duidelijk process om te volgen. Met als gevolg dat bovenstaande mix mij ongeveer 2 weken heeft gekost, en het resultaat is, nouja dat! 

Pas nadat ik de mogelijkheid had om bij engineers af te kijken die gespecialiseerd zijn in metal, werd mij duidelijk hoe metal nou eigenlijk gemixt wordt. Geen laf gedoe met 'maximaal 3dB gain reduction' op de compressor, of 'nooit boosten met EQ'

Allemaal bullshit. Metal is een extreem muziekgenre, extreme mix moves zijn niet verboden! In het volgende voorbeeld heb ik me van die zogenaamde regels niks aangetrokken.

 

 

 

Ik leerde ook dat als je een vast systeem volgt voor en tijdens het mixen, het veel makkelijker is om bepaalde beslissingen te maken, welke je anders blijft uitstellen of maar gedeeltelijk neemt. Een kick sample kiezen, je gitaar geluid kiezen, het kan allemaal veel langer duren dan nodig!

In deze workshop laat ik je zien hoe je die besluiten maakt, wanneer je ze maakt, en welke positieve gevolgen dat op je mix heeft. Ik laat je zien hoe je aan een mix begint en waar hij eindigt. Ik laat je zien hoe je de puzzelstukjes zelf passend maakt. 

Met dit systeem kun je binnen een paar uur een solide metal mix hebben staan.

Na de workshop ontvang je de multitracks van 2 nummers, zodat je deze zelf kunt mixen volgens het systeem dat je geleerd hebt. Ook krijg je daarna persoonlijke feedback, en werken we samen aan het verbeteren van jouw mix! 

Wil jij ook niet langer doelloos blijven tweaken, maar doelgericht te werk gaan, en op elk moment weten wat de volgende stap gaat zijn?

Wil jij persoonlijke feedback op je werk, en samen werken aan het verbeteren van jouw mix systeem?

Geef je nu op voor Mixing Metal!

Je leert:

-Systematisch te werk gaan

-Prioriteiten stellen in je mix

-EQ en compressie tips speciaal voor metal

-Hoe je ruimte creëert zonder de mix dicht te smeren met galm

-Wanneer je mix klaar is

Je ontvangt:

-2 sets multitracks om zelf mee te oefenen na de workshop

-Persoonlijke feedback op jouw mix van deze multitracks

-

Benodigdheden:

-Kennis van basis mix tools zoals EQ, compressie etc. (Als je deze tools niet beheerst, check dan mijn 'Mixing Basics' workshop)

-Pen en notitie blok

De workshop zal plaatsvinden in mijn studio in Hoevelaken. Er is plaats voor maximaal 5 cursisten per workshop.

2019 Mix - Roelof Klop
00:00 / 00:00

Introductieprijs:

€99,-

No upcoming events at the moment

© 2020 Roelof Klop Music Productions.

You can view our privacy policy here.